Vad är egentligen en KMA?

Sandra Holmqvist är KMA (kvalitets-, miljö och arbetsmiljösamordnare) på HH:s och säger att KMA är en samordnande funktion som arbetar med att förbättra miljö, kvalitet och arbetsmiljön inom Byggbranschen.

Tack för förklaringen Sandra, vad tycker du är det bästa med ditt jobb?
Det roligaste är att få komma ut på olika arbetsplatser och se hur olika byggen tar form och träffa mina kollegor där ute. Jag är glad att mitt arbete är varierande och att jag inte bara behöver sitta framför datorn. Sen har det varit väldigt roligt att få vara med och ISO-certifiera företaget inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

Hur kommer det sig att du valde detta yrke?
Jag har en bakgrund som miljöinspektör i kommunen och tyckte det var roligt att komma till byggbranschen för att lära mig hur miljö, kvalitet och arbetsmiljö kan se ut här och få arbeta i den privata sektorn.

Vad är det bästa med att jobba på HH:s?
Mina kollegor, variationen i de olika arbetsuppgifterna och att man har egna kontorsrum.

Vad gör du helst när du är ledig?
Jag älskar att röra på mig, laga mat, resa och träffa vänner och familj. Sen ska jag väl erkänna att jag gärna shoppar loss då och då 😉.

Läs tidigare artikel om kvalitetsarbetet på HH:s:
https://www.hhventilation.se/2021/06/08/hon-har-koll-pa-kvaliten/