Ett lag i laget

En av dem drömmer om att bygga ett stort köpcentrum i samverkan och den andra om ett komplicerat bygge med många installationer. HH:s två arbetschefer kompletterar varandra perfekt med sina olika bakgrunder och erfarenheter men med aningen lika projektdrömmar.

Juha Lindqvist tycker det bästa med HH:s är arbetskamraterna och bredden av sysslor som gör att man aldrig blir uttråkad. Same Khaliq tycker det är lagandan på HH:s som är det bästa och att det finns tydliga regler, ordning och reda på företaget. Eftersom Same är väldigt tävlingsinriktad tycker han om att matcha de utmaningar han får.

Vad gjorde ni innan ni kom till HH:s?
Juha: Jag är utbildad elektriker i grunden vilket jag jobbade som i 2 år innan finanskrisen kom och sen hamnade jag i ventilationsbranchen, vilket jag aldrig ångrat.
Same: Jag jobbade som snickare efter att ha gått byggskolan.

Vad är den största utmaningen med att vara arbetschef?
Juha: Att ge ordentligt med tid till mina kollegor när man själv driver flera egna projekt då det är mycket att göra för alla. Men det brukar lösa sig bra med lite extra planering.
Same: Utmaningen är definitivt tiden. Det är en tuff utmaning men samtidigt väldigt roligt och utvecklande.

Vad gör du på fritiden?
Juha: Jag är sportintresserad, gillar gym, löpning, golf, fotboll och hockey (om det är AIK) Jag gillar också att vara i svampskogen.
Same: Jag är ute mycket med min hund och promenerar, älskar att vara med min familj och att resa.

Vad vill du berätta om som vi inte frågat dig?
Juha: Att jag trivs väldigt bra med mitt arbete och att jag verkligen gillar att vara bollplank inom alla frågor i företaget och att hjälpa mina kollegor.
Same: Att det känns bra att ha en arbetschefskollega att få stöd ifrån. Juha är alltid lugn och sprider positiv energi. Han är någon man vill ha i sitt lag.

Juhas motto är; ta hand om dig för att leva ett långt och lyckligt liv.
Same menar att man inte ska vara rädd för utmaningar för de gör att man utvecklas och att man inte ska ge upp när det känns tufft. Han poängterar också att det behövs mycket självdisciplin för att nå sina mål.